Live reviews

 

Det finnes få andre steder som hadde vært mer perfekt for releasekonsert-en til Arendals egen jazzdronning enn akkurat hjembyen under Canal Street. 29.07.2018 kl 19:41 (Oppdatert 29.07.2018 kl 19:50)

 

Karoline Nerdalen Darbo

 

Toner fra albumet «Feels like home» ble sluppet og spilt for første gang for de mange oppmøtte publikummerne på jazzscenen på Clarion Hotel Tyholmen. Det var såpass fullt at det til og med var flere som ikke kom inn og fikk høre konserten til Inger Marie Gundersen lørdag kveld.

 

Selv forteller artisten at kvelden hennes ble over all forventning. Hun kaller kvelden rett og slett for magisk.

 

– Fra min side var det en helt magisk kveld. Det ble en veldig bra konsert, og folk var veldig begeistret, sier hun.

 

Gundersen fikk en vanvittig mottakelse av hjembyen sin. Jazzdronningen forteller at hun satt minst tre kvarter og signerte plater i etterkant av konserten.

 

– Det var masse platesalg og masse mennesker. Det var helt overveldende, og veldig godt å stå der og få en sånn mottakelse, sier hun i etterkant av konserten.

 

Albumet hennes har også fått gode anmeldelser i forkant av konserten. Nettstedet Jazz i Norge skriver blant annet at hennes vokalformidling er i en helt egen særklasse.

 

– Det kan umulig være annet enn et spørsmål om tid før også det norske jazzmiljøet – publikum, klubber, festivaler – våkner og gir den nå 61-årige sangeren fra Arendal den brede omfavnelsen hun vitterlig fortjener. Kanskje blir «Feels Like Home», Inger Maries femte album, den store vekkeren, skriver nettstedet.

 

Fans fra Korea

Inger Marie Gundersen er en svært kjent jazzartist i Asia. Blant annet kunne hennes trompetist Per Willy Aaserud fortelle at hun hadde fått fans fra Sør-Korea for å overvære releasekonserten:

 

– At Inger Marie er populær i Asia har jeg sett med egne øyne, men når det kommer fire dedikerte fans helt fra Sør-Korea til Arendal for å overvære morgendagens konsert blir jeg imponert, skriver trompetist Per Willy Aaserud på Facebook før konserten.

 

Dermed ble det både magisk for artisten, publikum og fire Sør-Koreanere som hadde reist langt.